Advies Laminaat

Terug naar overzicht

Laminaat van Tapijtcentrum Nederland is vervaardigd met behulp van geavanceerde fototechnieken en productietechnieken die ertoe hebben geleid dat laminaat bijna niet meer van echt hout is te onderscheiden. Laminaat is een stevige leefvloer en een onderhoudsvriendelijk alternatief voor parket en is te verkrijgen in vlakke uitvoeringen en uitvoeringen met een V-groef. Onze collecties laminaat telt tientallen verschillende tinten en structuren. Mogelijkheden genoeg, dus kom naar de winkel en laat je inspireren.

HET ONDERHOUDEN VAN JE LAMINAATVLOER

Laminaatvloeren zijn voorzien van een toplaag. Deze toplaag van je vloer heeft bescherming nodig. Daarom is goed onderhoud belangrijk. Dit voorkomt voortijdige slijtage van de vloer.

Dagelijks onderhoud
Neem de vloer zoveel mogelijk droog af, bijvoorbeeld met een stofzuiger of een stofwisser. De zuigmond op de borstelstand plaatsen i.v.m. krassen.

Wekelijks / tweewekelijks onderhoud
Als u de vloer vochtig (nooit nat) wilt afnemen, gebruik dan lauw water met de desbetreffende reiniger. Stofzuig eerst de vloer, waarna u de op de verpakking aangegeven hoeveelheid reiniger toevoegt aan lauw water. Neem de vloer af met een goed uitgewrongen dweil en wisser. Voor hardnekkige vlekken zijn er speciale vlekkenreinigers verkrijgbaar in onze winkels. Gebruik nooit een schuurmiddel, omdat dit de toplaag kan beschadigen. Tapijtcentrum Nederland is nooit aansprakelijk voor gebruikte schoonmaakmiddelen die schade aan de vloer toebrengen.

Voor diepere krassen en putjes is een speciale pasta verkrijgbaar om deze beschadigingen weg te werken. Zet je planten in een waterdichte pot. Maak de vloer altijd z.s.m. droog om bollingen te voorkomen. 
Plak viltschijfjes op de onderkant van je meubilair en leg een goede mat voor de deur. Zo voorkom je krassen. Probeer niet over de vloer te lopen als deze vochtig is, hierdoor slijt de vloer onnodig snel. In de keuken is dit snel het geval. Leg daarom voor het aanrechtblok een mat. Pas op met schoeisel voorzien van naaldhakken en kleine steentjes. Deze kunnen lelijke krassen en putjes veroorzaken. Zorg voor een goede relatieve luchtvochtigheid (RLV) in uw huis. Een relatieve luchtvochtigheid tussen de 55% en 65% is een goed gemiddelde. Met een hygrometer kun je de relatieve luchtvochtigheid aflezen.

Je vloer is in eerste plaats een gebruiksvoorwerp. Accepteer dat er na verloop van tijd ‘leefsporen’ in de vloer ontstaan. Het is een bewijs dat er in je huis geleefd wordt.

EIGEN VAKBEKWAME MONTEURS

Veertig jaar ervaring heeft geresulteerd in ongekend vakmanschap op het gebied van vloerbedekking leggen en raambekleding plaatsen. Hierbij werken we altijd met eigen vakmensen die innovaties zich direct eigen maken. En óf dat een verschil maakt! Ook hebben we regelmatig acties met GRATIS montage. Zo ben je dus verzekerd van een perfect eindresultaat!

Bekijk hiernaast de montagevideo: laminaat op een acrisol ondervloer



Dé formule van Tapijtcentrum
© 2019 Tapijtcentrum Nederland. Alle rechten voorbehouden    |    Ontwerp: twee ons communicatie    |    Realisatie: WebEngine
Wij gebruiken cookies en verzamelen data om je ervaring continu te verbeteren op tapijtcentrum.nl. Door onze website of diensten te gebruiken, stem je ermee in dat wij deze gebruiken. Klik hier om onze Privacy & Cookie Policy te lezen.